CALL CENTER:
Luni - Vineri 09:00 - 18:00
    021 2310702
0730 333241
       
  pagina principala  
 
  despre noi  
 
  contact  
 
  agentii partenere  
 
   
   

sfaturi practice de calatorie

planificarea in avans
preluarea masinii inchiriate
pe durata calatoriei
returnarea masinii inchiriate

 

1. Planificarea in avans

Alege o agentie de turism

Fie ca va planificati o calatorie nu departe de tara sau o calatorie in jurul lumii, un agent de turism profesionist va poate ajuta sa economisiti atat timp, cat si bani. Agentiile de turism ofera cele mai noi informatii referitoare la destinatii sau tarife preferentiale. Acestea au deasemenea, acces instant la informatii referitoare la tarife si disponibilitate pentru bilete de avion, hoteluri sau rent a car, tururi sau alte produse din sfera turismului.

Cu informatiile si recomandarile unui agent de turism profesionist, veti avea toate motivele sa va bucurati din plin de vacanta dumneavoastra.

Verifica conditiile meteo

Este intotdeauna recomandat sa verificati in avans conditiile meteo, mai ales atunci cand intetionati sa conduceti, pentru a fi in masura sa va planificati calatoria tinand cont si de aspectele vremii. Atunci cand se anunta ninsori abundente, este bine sa aveti si un plan de rezerva sau sa verificati daca echiparea speciala de iarna este disponibila pentru masini sau daca aveti nevoie de o masina cu tractiune integrala.

Rezerva din timp

Intrucat gradul de disponibilitate tinde sa varieze semnificativ de-a lungul anului, este intotdeauna recomandat sa rezervati masina pentru vacanta dumneavoastra imediat ce ati finalizat detaliile calatoriei (cu cel putin 3 zile in avans).

Va rugam sa tineti cont de faptul ca, pentru a fi in masura sa inchiriati o masina, trebuie sa indepliniti conditiile referitoare la varsta si experienta in conducere. De obicei, varsta minima pentru a inchiria o masina este de 21 de ani, cu o experienta in conducere de cel putin un an. Pe unele destinatii aceste conditii pot diferi, motiv pentru care trebuie sa verificati acest aspect atunci cand efectuati o rezervare. Pe majoritatea destinatiilor, soferii cu varsta cuprinsa intre 21 si 25 de ani, trebuie sa plateasca o asigurare suplimenatara, sau ar putea fi limitati la posibilitatea de a inchiria numai anumite grupe auto.

Incearca sa te documentezi in avans

Atunci cand calatoriti intr-o tara straina, este bine sa cunoasteti cat mai multe informatii despre aceasta. In general, site-urile oficiale de turism ofera informatii complete despre fiecare tara in parte. Am pregatit pentru dumneavoastra o scurta lista cu site-urile oficiale de turism ale principalelor noastre destinatii:

Africa de Sud Australia Austria Belgia Bulgaria Canada Cehia
Cipru Croatia Danemarca Elvetia Franta Germania Grecia
Irlanda Islanda Israel Italia Malta Marea Britanie Noua Zeilanda
Olanda Polonia Portugalia Spania Suedia Turcia USA
2. preluarea masinii inchiriate ˆ sus

Masina dumneavoastra este disponibila pana la 2 ore dupa ora estimata de preluare (precizata in rezervare), in cazul in care nu ati furnizat un numar de zbor, sau pana la ora inchiderii biroului din locatia rezervata.

La ghiseu

Atunci cand ajungeti la ghiseu pentru a prelua masina, va trebui sa prezentati o carte de credit internationala (non-electron) pe numele dumneavoastra, un permis valabil de conducere international, pasaportul si voucher-ul preplatit.

Prezentarea unei carti de credit internationale (non-electron) pe numele titularului rezervarii este obligatorie la preluarea masinii, pentru constituirea depozitului de garantie, astfel incat masina inchiriata sa fie returnata la timp si fara avarii. Depozitele de garantie in numerar nu sunt acceptate.

La preluarea masinii se va semna un contract de inchiriere cu furnizorul masinii, motiv pentru care va trebui sa fiti familiarizati cu termenii si conditiile generale de inchiriere. Semnatura dumneavoastra implica asumarea unor angajamente, si nu poate fi anulata post factum.

La ghiseu, vi se vor oferi spre achizitionare diferite asigurari optionale, facilitati etc. care nu sunt incluse in voucher-ul dumneavoastra preplatit. Daca optati pentru achizitionarea acestora, acordul dumneavoastra va implica costuri suplimentare, la care se adauga diferitele taxe fiscale locale.

Soferii aditionali

Pe langa soferul principal (respectiv titularul rezervarii), orice sofer aditional care doreste sa utilizeze masina inchiriata trebuie sa fie prezent la prelaurea masinii. Soferii aditionali trebuie sa intruneasca conditiile de inchiriere referitoare la varsta si experienta in conducere. Acestia vor fi autorizati sa conduca masina inchiriata, prezentand un permis valabil de conducere international si un pasaport, si numai dupa ce datele lor au fost trecute pe contractul de inchiriere.

De obicei, soferii aditionali trebuie sa plateasca o taxa suplimentara, insa acest aspect difera la o destinatie la alta. Detalii complete despre taxele ce vor trebui achitate la preluarea masinii, va sunt prezentate in momentul in care efectuati o rezervare online sau vizualizati o cotatie.

Masina inchiriata

Atunci cand intrati in posesia masinii inchiriate, va rugam sa va rezervati cateva minute pentru a va familiariza cu aceasta, si in special cu elementele de siguranta (lumini, semnalizare, stergatoare, roata de rezerva, centuri de siguranta etc.).

Asigurati-va ca ati inteles tipul de combustibil cu care se alimenteaza masina. Alimentarea cu tipul gresit de combustibil, implica plata in totalitate a reparatiilor necesare efectuate de catre furnizor.

Inainte de a pleca cu masina inchirata din parcarea furnizorului, asigurati-va ca masina are plinul facut. In caz contrar, solicitati functionarului de la ghiseu sa stipuleze in contractul de inchiriere nivelul de combustibil cu care preluati masina inchiriata. Va trebui sa returnati masina cu aceeasi cantitate de combustibil. Deasemenea, orice zgarieturi, indoituri etc. existente la preluarea masinii, trebuiesc notate in contractul de inchiriere, din motive de asigurare.

 

3. pe durata calatoriei ˆ sus

Codul rutier

Legile cu privire la limitele de viteza, parcare si alte aspecte referitoare la traficul rutier variaza de la tara la tara. Urmariti cu atentie indicatoarele rutiere si repectati-le intocmai. Amenzile sunt de obicei mari si trebuiesc achitate. Daca parasiti tara vizitata fara sa achitati eventualele amenzi de circulatie, acestea va vor fi imputate de catre furnizor in baza detaliilor cartii de credit prezentate la preluarea masinii.

Incercati pe cat posibil sa parcati masina inchiriata intr-un spatiu supravegheat sau parcare publica, si nu lasati bunuri personale sau bagaje la vedere in masina, pentru a evita furturile de orice fel.

Asistenta in caz de urgenta / Accidente

Toti furnizorii de rent a car ofera un serviciu de asistenta rutiera disponibil 24 din 24. In cazul in care aveti nevoie de asistenta, apelati numarul tiparit pe contractul de inchiriere, cheia sau parbrizul masinii, si urmati intocmai instructiunile.

In caz de accident sau furt, trebuie sa anuntati imediat furnizorul si politia locala. Va rugam sa pastrati procesul verbal intocmit de politie in aceste cazuri. Va trebui deasemnea sa completati un raport al incidentului impreuna cu furnizorul masinii, din motive de asigurare.

Calatoria cu masina inchiriata in afara tarii

Politica cu privire la calatoria cu masina inchiriata in afara tarii de origine a inchirierii, variaza de la tara la tara sau de la furnizor la furnizor. In general, deplasarea in tarile Europei de Est, Italia, Marea Britanie, Irlanda etc. este problematica si necesita confirmare in avans, precum si plata unor asigurari suplimentare. Detalii complete referitoare la acest aspect, va sunt prezentate in timp ce efectuati o rezervare online sau vizualizati o cotatie.

 

4. returnarea masinii inchiriate ˆ sus

Pentru a evita costuri suplimentare, asigurati-va ca returnati masina pana in ora la care aceasta a fost preluata. O zi de inchiriere este considerata 24 de ore, motiv pentru care orice intarziere implica plata unei zile suplimentare de inchiriere, in conformitate cu politica tarifara practicata local de catre furnizor, plus eventuale asigurari si taxe locale.

Va rugam sa va asigurati ca masina este returnata in locatia precizata in rezervarea dumneavoastra si cu plinul facut. In cazul in care masina nu este returnata cu plinul facut, alimentarea cu diferenta de combustibil va fi efectuata de catre furnizor la un tarif mai mare pe litrul de combustibil la care se va adauga si o taxa de serviciu. Suma datorata in acest caz va fi incasata automat de pe cartea de credit prezentata la preluarea masinii.

Va recomandam sa pastrati o copie a contractului de inchiriere pentru eventuale situatii neclare ce pot aparea dupa finalizarea inchirierii. Va rugam sa tineti cont de faptul ca, daca masina a fost returnata in afara orelor de program ale biroului furnizorului, sunteti responsabil pentru masina pana ce furnizorul intra in posesia acesteia si contractul de inchiriere este inchis.

Inchirieri "one way"

Este posibil ca predarea masinii sa se faca intr-o alta tara decat cea de origine a inchirierii. Aceste inchirieri presupun de obicei plata unor taxe suplimentare la preluarea masinii. Acest tip de inchiriere nu poate fi rezervata online, motiv pentru care va rugam sa ne contactati pentru detalii despre posibilitati si taxe aditionale.

 
  pagina principala  
 
  despre noi  
 
  contact  
 
  agentii partenere  
 
Pentru a fi mereu la curent cu ofertele noastre, va rugam sa ne furnizati adresa dumneavoastra de email:
   
   

Rent a car in Europa:

Austria
Belgia
Bulgaria
Cehia
Cipru
Croatia
Danemarca
Elvetia
Estonia
Finlanda
Franta
Germania
Grecia
Irlanda
Islanda
Italia
Leasing
Letonia
Lituania
Malta
Muntenegru
Norvegia
Olanda
Polonia
Portugalia
Serbia
Slovacia
Slovenia
Spania
Suedia
Turcia
Ungaria

Rent a car in lume:

Africa de Sud
Argentina
Australia
Brazilia
Canada
Israel
Marea Britanie
Mexic
Noua Zeelanda
Statele Unite
Tailanda
   
 
Copyright © 2012 - 2014 carsonline.ro (Concept Consult & Prospect SRL). Toate drepturile sunt rezervate.
Politica de confidentialitate     Termeni si conditii